Птице на длану

Како да брзо и једноставно сазнате где се налази одређена дивља птица на територији Србије? Ако имате андроид паметни телефон, одговор је више него једноставан – потражите бесплатну апликацију „Птице на длану“.

Друштво за проучавање птица Србије објавило је први дигитални приручник о дивљим птицама Србије.

Напредна технологија у служби истраживања и заштите природе, доступна је сваком кориснику ʼандроидʼ паметних телефона. Апликација Птице на длану садржи описе и илустрације 250 врста птица које насељавају наше крајеве.

Свако може да пронађе непознату птицу на једноставан начин, помоћу три филтера за избор: облик птице, стаништe у коме је посматрана, и боја перја.

Тим биолога, програмера и дизајнера радио је на апликацији скоро годину дана. Добробит од овog савременог приручника је вишеструка, не само за стручњаке, студенте и специфична истраживања већ и за сваког ко пожели да сазна где се „крију“ дивље птице.

За стицање већег знања о „пернатим“ суседима 

Свесни чињенице да већина грађана не познаје довољно своје „пернате“ суседе, истраживачи Друштва за заштиту птица Србије верују да ће на овај начин становници наше земље, региона, као и бројни посетиоци, помоћу „савремених алата“ и бесплатне апликације стећи веће знање о птицама.

Још више их радује могућност да дивље птице добију на хиљаде нових љубитеља и заштитника, што ће помоћи да се изгради боља будућности и повезаност људи и природе.

Велике могућности пружа и BioRaS, портал Друштва који омогућава сваком појединцу да пружи свој допринос у заштити биодиверзитета Србије.

Порука чланова и управе ове организације је више него јасна: изумирање било које врсте и нарушавање станишта птица представља уништавање наше природне баштине а то не смемо да дозволимо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво