IT облакодер: интеграција је кључ успешног пословања

Петнаеста IT конференција „IT облакодер ‒ интегрисана пословна архитектура” окупила је више од петсто гостију (IT стручњака и представника водећих компанија у региону) и четрдесет еминентних предавача из Србије и окружења ‒ чиме је и ове године заузела једно од кључних места на листи највећих конференција у овом делу Старог континента. Централна тема конференције била је интеграција.

У пет одвојених сала, кроз велики број занимљивих предавања, посетиоци конференције имали су прилику да сазнају све важне новости из света нових технологија, али и да се упознају са решењима која значајно могу унапредити њихово пословање. Говорило се о компонентама савремене IT инфраструктуре, о инфраструктури будућности, новим моделима употребе IT ресурса, као и о аутоматизацији менаџмента и управљања.

Представљене су бројне новости из домена виртуелизације мреже у облаку (cloud), као и нови пословни сервиси попут инфраструктуре облака за SAP продукцију и тест, платформе за програмере у том програму. Било је речи и о бројним новинама када су у питању могућности складиштења, очувања и заштите података (Disaster Recovery, Backup). Један део предавања на конференцији био је посвећен и даљем расветљавању GDPR-a и новостима из домена апликативних сервиса за пословање кроз велики број студија случаја (ERP, BI, Document management system, Fleet management и др.).

„Како тежимо системима са већом комплексношћу, интеграција постаје највећи изазов у IT сектору данас, посебно када говоримо о новим технологијама у пословању. Управо због тога на конференцији смо причали о интеграцији и о томе колико аутсорсинг IT сервиса и решења може да помогне да се превазиђе јаз између очекивања које пословање има од IT-ја и ресурса које има на располагању", изјавила је Катарина Ђурић у име организатора конференције, компаније Коминг.
На конференцији је највећу пажњу изазвало излагање проф. др Драгана Ђуричина на тему „Индустрија 4.0 и експоненцијални бизнис-модели".

 Приредила: Драгана Даничић

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво