Стипендије Европске уније за студенте из Србије

На свечаности у ЕУ инфо-центру у Београду уручене су стипендије студентима из Србије који ће у наредне две године похађати универзитете у земљама Европске уније, али и у Норвешкој и Швајцарској.

Штефен Худолин из Делегације Европске уније рекао је за агенцију Фонет да је реч о студентима основних и постдипломских студија из различитих области природних и друштвених наука.

Он је истакао да су стипендије додељене у оквиру програма Европске уније за образовање „Еразмус плус".

„Драго ми је што данас додељујемо нове 23 стипендије", рекао је Худолин и подвукао да су српски студенти веома успешни у програму „Еразмус".

Како је истакао, захваљујући том програму, више од пет хиљада студената из Србије је од 2007. године имало прилику да се школује на иностраним универзитетима.

Худолин је оценио и да све више страних студената у оквиру програма „Еразмус" долази ради школовања на српске факултете.
Поред доделе стипендија, организован је и разговор студената који су већ похађали специјалистичке студије у земљама Уније са колегама који треба да оду на усавршавање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво