Kонгрес естетске медицине у Аранђеловцу

У Кристалној сали хотела „Извор” у Аранђеловцу, од 23. до 27. маја одржао се Интернационални конгрес антиејџинг и естетске медицине. Подршку Kонгресу пружили су Министарство здравља Републике Србије, Европски центар за мир и развој Универзитета УН и Европска академија наука. Том приликом одржани су и Шести интернационални конгрес балнеоклиматологије и Први конгрес хипербаричне медицине Србије.

Председник Научног одбора проф. др Томислав Јовановић истакао je да су „животне навике, услови живота у технолошком развоју савременог доба потенцирали проблем старења".

Конгрес је окупио велики број стручњака из Србије, БиХ, Хрватске, Француске, Белгије, Грчке и САД, који су у оквиру својих области представили резултате и најновија сазнања из области физиологије старења, најсавременијих хируршких процедура, поступака нутриције, суплементације, естетске и ʼантиејџингʼ медицине, гинекологије, те сазнања о вековима примењиваним природним лековитим средствима (лековитој води, лековитом гасу, пелоиду) и важности надокнаде молекулског кисеоника.

На Конгресу су представљена и савремена технолошка, фармацеутска и козметичка знања. Активно учешће су узели и физиотерапеути, медицинске сестре, техничари, интензивисти, нутриционисти и козметичари.

Истовремено, у оквиру овог конгреса, одржан је и Шести интернационални конгрес балнеоклиматологије, кao и Први конгрес хипербаричне медицине Србије, у организацији Друштва за баромедицину Србије.

Професор Балестра примљен у Европску академију наука

Проф. др Kостантино Балестра је, након свог инаугуралног излагања на тему хипербаричне медицине у функцији здравља, промовисан у члана Европске академије наука. Профеcоp је један од највећих светских стручњака у тој области.

Председница Европске академије наука баронеса Сњежана Рајачић уручила је академику свечану ленту и повељу, те je истакла да је снага Академије у њеним члановима, и да је данас богатија за још једно велико светско име из области медицине. Академик Балестра je добио подршку Академије и њених чланова, који су са својим мултидисциплинарним знањима увек на услузи једни другима, те сарађују на великом броју националних и интернационалних пројеката из различитих области.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво