Мај је месец математике

„Мај месец математике" (М3) отворен је седми пут заредом у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ. Манифестација која за циљ има популаризовање математике трајаће до првог јуна.

Овогодишњи „М3" је посвећен алгоритмима и носи назив „Математика, проблем решен". Манифестација ће кроз скуп свакодневних радионица и научно-популарних предавања, уз изложбу „Алгоритми од кухиње до берзе" посетиоце увести у чудесни свет математике.

„Мај месец математике" се ове године одржава на четири локације у Београду.
Пролазници свих генерација имаће прилику да се забаве уз математичке задатке у виду друштвених игара у Кнез Михаиловој улици надомак Калемегдана, где ће моћи да играју популарне мице, као и игрице четири у низу и икс-окс.

На платоу испред Тржног центра „Рајићева" биће организована и изложба о алгоритмима и њиховој примени у свакодневном животу. На Тргу републике, 26. маја, одиграће се узбудљиво такмичење у слагању Рубикове коцке, а у Научном клубу ће се током манифестације сваког радног дана организовати радионице за децу школског и предшколског узраста. Бројна предавања на разноврсне теме одржаће се у Научном клубу Београд, Музеју науке и технике и Математичком институту САНУ.

Математика као игра и страст

Активности посвећене математици организоваће се у још 14 научних клубова и више од 20 градова широм Србије, са вишенедељним изложбама у градским галеријама, поставкама на трговима и шеталиштима, програмима у школама, предавањима и радионицама. Програми су намењени свим узрастима, малишанима у вртићима и деци школског узраста, а разноврсна научно-популарна предавања и друштвене игре викендом заинтригираће и одрасле.

„Кроз М3 измештамо математику из амфитеатара и учионица и представљамо је онаквом каква она заправо јесте ‒ као игру и страст!", поручују организатори догађаја.

Истражите више о програму манифестације „Мај месец математике": http://m3.cpn.rs/

Приредила Драгана Даничић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво