Отворен је креативни конкурс „Еко-пакетˮ

Пројекат „Еко-пакетˮ, у оквиру међународног програма „Еко-школеˮ, има циљ да едукује људе како да правилно одлажу употребљену тетрапак амбалажу и подигне свест о томе колико је важно имати одговоран однос према природи.

Пројекат је примарно креиран како би деца од најранијег узраста учила како да правилно одлажу вишеслојну тетрапак амбалажу и на тај начин допринесу очувању животне средине и здравља.

Тема креативног конкурса „Еко-пакетˮ у школској 2017/2018. години јесте биодиверзитет или биолошка разноврсност. Деца, ученици и студенти имају задатак да од употребљене тетрапак амбалаже представе своје омиљене биљке, животиње или целовите екосистеме са својим становницима.

Кроз ту тему, уз усмеравање ментора, млади се упознају са појмом биодиверзитет, биљним и животињским светом и са потребом очувања биолошке разноврсности. И ове године пројекат је повезан са УН Циљевима одрживог развоја, са посебним освртом на Циљ 15: Одрживо управљати шумама, сузбити дезертификацију, зауставити и преокренути деградацију земљишта и спречити уништавање биодиверзитета.

Национални оператер пројекта у Србији је струковно удружење „Амбасадори одрживог развоја и животне средине".

Три најбоље „еко-школеˮ на креативном конкурсу освајају награде у износу од 100.000 динара, а најбољи појединци биће награђени бициклима и спортском опремом.

Ученици се кроз пројекат упознају са правилним одлагањем употребљене тетрапак амбалаже, док се на едукативним радионицама демонстрира поступак рециклаже вишеслојне амбалаже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво