Изложба „Наука кроз забавуˮ

У Галерији науке и технике САНУ, у понедељак, 11. септембра, у 18 сати биће отворена изложба „Наука кроз забавуˮ, у организацији Института за физику у Београду, Универзитета у Штутгарту, Галерије науке и технике САНУ и Центра за промоцију науке. Током трајања изложбе, од 11. до 29. септембра, биће реализоване радионице за децу.

Изложба „Наука кроз забавуˮ представиће осамнаест једноставних научних експеримената посвећених побуђивању интересовања за науку код најмлађе публике. Пре свега, намењена је основцима и средњошколцима који ће моћи да кроз демонстрације вежби виде и схвате појаве из физике, оптике и механике.

Вежбе из суперпроводности, магнетизма, светлости и таласа јединствена су прилика да ђаци употпуне своје знање, а наставници развију идеје како да сличне вежбе реализују у својим школама.

Током трајања изложбе и радионица у Галерији науке и технике САНУ биће организоване посете школа сваког радног дана од 10 до 12 и од 14 до 16 сати (пријављивање путем линка prijave.cpn.rs/naukajezabavna2017/).

Остали посетиоци изложбу и радионице могу посетити радним данима од 16 до 20 сати и суботом од 10 до 15 сати.

Галерија науке и технике САНУ са изложбом „Наука кроз забаву" и ове године учествује у манифестацији „Ноћ истраживача", која се организује у петак, 29. септембра, од 17 до 22 сата.

Улаз у Галерију науке и технике САНУ је слободан. 

број коментара 2 пошаљи коментар
(субота, 16. сеп 2017, 12:27)
Ivan [нерегистровани]

Ne postoji

Upravo stojim ispred galerije SANU i piše U pripremi. Sad je 16.9. 12:25

(четвртак, 07. сеп 2017, 13:10)
☺ [нерегистровани]

Kvantna mehanizacija


Pa da, nakon što sam se konačno odmorio, i tako što sam se zabavljao pišući šaljive komentare, prestao sam da brinem o tome zašto ne mogu da shvatim kvantnu mehaniku i neočekivano sam juče barem shvatio suštinu "Double-slit experiment"-a!