Немачка издала нове дозволе за електране на ветар

Немачка ће повећати своје капацитете за добијање струје помоћу ветра за више од један гигават, што је једнако снази једне нуклеарне електране, речено је из регулаторне мреже тих електрана.

Та мрежа је ове године увела систем аукције за издавање дозвола, са циљем да повећа конкурентност међу градитељима тих електрана како би се смањила цена изградње и укинула зависност од субвенција.

Другу рунду тендера карактерисало је оштро надметање учесника. У поређењу са првом рундом, просечна цена по којој су пројекти пролазили пала је за више од једног евроцента по киловат-часу.

До краја године је планирана још једна аукција како би се дошло до 2.500 мегавати, што је раст који је за ову годину планирала немачка влада. После прве две рунде дошло се до 1.800 мегавати.

Обновљиви извори енергије покрили су 32% потрошње енергије у Немачкој у 2016. години, а енергија ветра учествује у томе највише, са 11%. Немачка планира да из обновљивих извора до 2025. године добија између 40 и 45% енергије за потрошњу. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво