Слатко дружење за нове животе

У недељи у којој се обележава Светски дан сладоледа, организована је хуманитарна акција „Слатко дружење за нове животеˮ. Сви заинтересовани су позвани да подрже акцију и помогну у опремању новог центра за вештачку и вантелесну оплодњу ‒ довољно је да посете објекте који учествују и наруче омиљену посластицу.

Посетиоци који забележe слике омиљених посластица користећи хаштагове #слаткодружење #смсна3331 и уместо бакшиша пошаљу смс поруку било које садржине на број 3331, помажу у прикупљању преосталог дела средстава неопходног за куповину ултразвучног апарата за нови регионални Центар за вештачку и вантелесну оплодњу при Општој болници у Ужицу.

Милица Златић је организовала много таквих акција и до сада је доста помоћи прикупљено за многа удружења, али Милица сама није члан ниједног. Све ради добровољно и волонтерски. Сама је покренула акцију „Слатко дружење", коју данас подржава више од 30 пријатеља: посластичарница, пекара, медија и других. Захваљујући партнерима, акција је заживела ‒ посластичари широм Београда обезбедили су сладак оброк корисницима Креативно-едукативног центра KЕЦ који је посвећен раду са особама са инвалидитетом. Тако су вратили осмех на лице онима којима је то најпотребније и који другачије не могу приуштити десерт. „Слатка дружења" се реализују у посластичарницама, као и у дневном боравку Центра. Поводом Светског дана сладоледа који се обележава у трећој недељи јула, „Слатко дружење" је добило још један племенити циљ и постало „дружење за нове животеˮ.

„Од детињства сам волела да помажем мами и бакама у кухињи у прављењу торти и других посластица. За време студија, део слободног времена посветила сам волонтирању у дневном боравку Креативно-едукативног центра KЕЦ, који своје програме и читав свој вишегодишњи рад заснива на осмишљавању живота и рада особа са инвалидитетом", објашњава Милица. Након завршених студија, као особа без посла, није имала довољно финансијских средстава да омогући послужење за штићенике Kреативно-едукативног центра, а у разговору са њима је закључила да им у боравку понекад недостаје слатки оброк. Дуго је размишљала о томе како да покрене слатки дан у Удружењу. У октобру прошле године један од власника посластичарнице омогућио је да колективно као Удружење дођу и бесплатно уживају у сладоледу. Тај његов гест био је покретач за даље ширење акције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво