Интердисциплинарност као изазов

Катедра за музикологију Факултета музичке уметности у Београду је ове јесени, у периоду од 12. до 15. октобра, домаћин-организатор две изузетно значајне научне манифестације – тринаестог по реду Међународног скупа са темом Транспозиције: музика/слика, као и Интернационалне конференције под називом Музички идентитети и европска перспектива: интердисциплинарни приступ.

Симпозијуми су посвећени различитим односима музике/звука/слушног и слике/визуелног, односно теми интеркултурног дијалога између европске и српске музичке културе и историје.

Обе конференције се убрајају међу најзначајније научне догађаје у области музикологије и других научних дисциплина посвећених музици у нашој средини и региону. Отворене су за научнике из области хуманистичких наука, музикологије и интердисциплинарних студија.

Најновије резултате својих истраживања изложиће преко 60 стручњака из земље и иностранства (Велике Британије, Швајцарске, Немачке, Шпаније, Грчке, Литваније, Аустралије, Хонг Конга, итд). Међу иностраним учесницима су и реномирани музиколози Франко Фабри, Филип Таг и Албрехт Ритмилер, који ће првог, другог и трећег конференцијског дана одржати уводна предавања.

Званични програм ће се одржавати у просторијама Факултета музичке уметности и Задужбине Илије М. Коларца, а биће употпуњен низом пратећих садржаја, попут аудио- визуелне инсталације композитора Предрага Репанића, под називом Паралелне квинте.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво