Органик лајв фестивал: будућност је данас

У Београду је 4. и 5. септембра у Топчидерском парку одржан "Органик лајв фестивал", фестивал који промовише здрав, органски живот. Посетиоци су могли да виде нова еколошка возила, нове трендове у области алтернативних извора енергије, пробају и купе пољопривредне производе и – добро се забаве

Органик лајв фестивал: будућност је данас Органик лајв фестивал: будућност је данас

Фестивал је замишљен тако да промовише одрживи развој и органски живот. То подразумева правилно управљање природним ресурсима, али и подизање свести о томе шта је потребно да би сте живели квалитетно, органски и на одрживи начин.

„После 6 година мука и труда успели смо да направимо фестивал онако како смо га замислили. Све што видите на фестивалу је у функцији промоције одрживог развоја. Ова идеја је јако популарна на светском нивоу. Истини за вољу, ми смо донедавно тако и живели и не знам шта нам се то десило у последњих пар деценија али ово је прилика где желимо, по нашем скромном мишљењу, да представимо људима какав живот може да буде - весео, са осмехом, и морате да радите на себи да би сте били задовољни", каже Никола Буљ, један од организатора фестивала.

У складу са тиме, фестивал је понудио и одговарајуће садржаје. Ту су органска улица где су посетиоци могли да пробају и купе домаће органске производе. Центар за промоцију науке Републике Србије је организовао научни кутак где је могло да се види како наука утиче на одрживи развој, а биле су организоване и многобројне еколошке радионице намењене најмлађима.

"Бројни су садржаји који се ослањају на еколошки моменат. Трг еколошких возила је ове година најсадржајнији. Имамо јединствену промоцију ГСП-овог електричног аутобуса који је пре пар дана пуштен у саобраћај, хибридних аутомобила и тест вожње електричних скутера који је, нећете веровати, произвела домаћа компанија. Уз те садржаје, поменуо бих и културу која је један од најважнијих момената одрживог развоја. Можете имати уређен систем, али ако немате културу, односно изграђену свест, систем не функционише. Спорт је такође врло важан фактор у органском стилу живота - усмеравамо људе да се баве и спортом. Дакле комплетна једна палета где кад ви дођете на органик лајв фестивал, у овом еколошком амбијенту можете да видите како можете да живите органски, здраво и весело", каже Никола Буљ.

Ово је шеста година фестивала, одржава се у септембру, а мото је ове године био - "Будућност је данас". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи