Продужен рок за пријаву студентских аудио и видео радова

Студенти заинтересовани за снимање играног филма и аудио-рада који ће се реализовати у оквиру ТЕМПУС пројекта СТУД АВП имају могућност да сценарио пошаљу до 31. јула 2016. Онлајн апликација и детаљи о условима конкурса налазе се на сајтовима studavp.net и myartvision.net.

На Универзитету у Тирани одвија се завршна фаза трогодишњег ТЕМПУС пројекта у области уметности и медија, у циљу стварања подстицајног окружења за продукцију студентских аудио и видео радова.
Осми пут, представници образовних и медијских институција, међу којима је и Радио-телевизија Србије, окупили су се ради сумирања досадашњих резултата, планирања наставка сарадње и формалног завршетка пројекта.

На пројекту „Студентска аудио и видео продукција", чији је носилац Факултет драмских уметности у Београду, ангажовано је 16 партнерских организација из Србије, Босне и Херцеговине, Албаније, Словеније, Словачке и Бугарске.

У 2014. и 2015. години завршена су два циклуса продукције студентских радова, а нови позив је продужен за месец дана.

„За разлику од претходних година, када је квантитет студентских мобилности био у првом плану, овога пута биће финансиран само један, и то висококвалитетан дугометражни или филм средње дужине, који ће бити круна трогодишњег пројекта", рекао је проф. Миодраг Медиговић, координатор пројекта.

Виртуелни универзитет

Веб-портал мyartvision.net, изузетно важан део тог пројекта, добио је и своју апликацију за телефон, тако да је у потпуности прилагођен савременим корисницима: студентима, професорима и професионалцима у области аудио-видео уметности и медија.

Осим студентске телевизије, портал ће бити и једна врста виртуелног универзитета, тј. место сусрета студената и професора из различитих земаља.

Менторисање студентских радова помоћу савремене технологије успешно је примењен за време продукције другог циклуса студентских радова, што је отворило нове могућности за даљу сарадњу.

Пројекат СТУД АВП формално се завршава у новембру 2016. године, али ће наставити да живи кроз портал и изграђене мостове сарадње између образовних и медијских институција.

Уклико желите да сазнате више о досадашњем току пројекта, можете погледати четири епизоде серијала „Повежи се" Образовно-научног програма, на Јутјуб каналу РТС-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар