„Друга кожа“ ускоро на тржишту?

Научници тврде да су развили невидљиви полимер који се ʼнаносиʼ на кожу и чини да особа изгледа млађе. Производ је добио име „Друга кожа“ .

Резултати нових истраживања помогли су научницима да направе имитацију природне коже. Невидљиви полимер ʼнаноси сеʼ директно на кожу, па особа тако изгледа млађе.

Производ је добио име „Друга кожа" и поседује важну карактеристику оне природне ‒ еластичност. Управо захваљујући том својству, „друга кожа" може да преобликује изглед лица и врата, преноси „Метро".

Како старимо, процес обнављања наше коже је спорији, количина влаге опада, кожа садржи мање липида и губи еластичност, што доводи до појаве бора.

Нови производ може се носити неколико дана, а да се и „не осети". Научници са Института за технологију у Масачусетсу најављују да ће нови полимер имати бројне намене у будућности.

Роберт Лангер, руководилац тима који је развио „Другу кожу", објашњава да ће се производ користити у козметици за затезање коже лица и тела, али и у лечењу неких кожних болести.

„Друга кожа" може да се пере и трља и да дуго остане читава. Ипак, опсежнија истраживања о комплетној ʼпалетиʼ њене примене још су у зачетку, а након њих ће бити детаљно дефинисана област безбедне и успешне примене новог производа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво