Сајам информационих технологија у Београду

Догађај који на једном месту окупља ај-ти (IT) сцену у Србији „ITkonekt 2016“ одржава се 20. и 21. маја у Београду. На сајму информационих технологија учествују ај-ти компаније као послодавци, ИТ организације, едукативне установе, стручњаци, инострани и домаћи предавачи.

Скуп „ITkonekt 2016" одржава се 20. и 21. маја у хотелу Југославија у Београду. Посетиоци имају прилику да испробају најновија достигнућа у развоју ʼвиртуелне стварностиʼ ‒ да се „транспортују", на пример, у пустињу, на дно океана, или можда у свемир.

Док уживо испробавају праве оклопе и мачеве, какве су носили витезови у средњем веку, друштво им праве Дарт Вејдер, Ајронмен, Поjзон Ајви, као и Калиси, и други јунаци из „Игре престола".

Посетиоце при уласку поздрављају холограмски ликови оснивача и главних организатора догађаја.

Поред тога што се представљају најновија достигнућа у индустрији информационих технологија, указује се и на велики успех домаћих ИТ компанија, које померају границе када је у питању радно окружење, те се услови за рад у ИТ фирмама у Србији не разликују од оних у најразвијенијим европским земљама.

Улаз је бесплатан, а сви заинтересовани могу да се пријаве на сајту www.it-konekt.com.

Догађај је намењен пре свега ИТ стручњацима, јер компаније омогућавају и запослење. Неки од кадрова који ће се тражити су јава и PHP, C Sharp и C++ програмери, QА инжењери и Андроид стручњаци.

Посетиоци могу да тестирају знање на штандовима компанија, решавају квизове и наградна питања, такмиче се у брзом куцању или прављењу апликације, а неке од њих, организатори ће обрадовати и наградама.

Посебан сегмент намењен је представљању едукативних установа у области информационих технологија и предавању домаћих и стручњака из иностранства.

Главни партнер догађаја је „Мајкрософтов“ развојни центар у Србији а радна места у области информационих технологија нуде и Квантокс, Продајна, Севен Бриџиз, Деплој, Космик девелопмент. Главни „еду" партнер је АТЦ (Admin Training Center). Скуп су подржали Град Београд и Национална служба за запошљавање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво