Читај ми!

Oдговори лекара, 18. април 2015.

Лекари Дома здравља „Савски венац“, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Војномедицинске академије средом и суботом одговарају на Ваша питања, само на сајту РТС-а.

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Питање: Пре месец дана појавила ми се тзв. мушица на левом оку која има централну тамнију тачку и неколико црних цртица около, а која се помера како се помера и око. Радим на рачунару више часова дневно, диоптрија ми је минус 1,5, очни притисак добар, а крвни судови ока нешто измењени. Имам висок крвни притисак (око 160/100), који нередовно лечим. Да ли је ова појава опасна, може ли мушица спонтано нестати и да ли се може неким лековима уклонити или стање побољшати? Имам 63 године и нисам дијабетичар. (Г. П)

Одговор: Појава летећих мушица је обично бенигно стање. С обзиром на то да сте кратковиди, саветујемо да закажете преглед. Преглед можете заказати сваког радног дана пре подне са упутом за специјалистички преглед или од понедељка до четвртка од 15.30 часова ако долазите без упута (и сами сносите трошкове прегледа).

Бројеви за заказивање прегледа су:
011 /2662- 717
011 /3608- 498
011 /3609- 398
011 /3609 -399

(Др Небојша Миленковић, Клиника за очне болести ВМА)

Питање: Пијем таблете:
- „сероксат 20мг“ (1,5 ујутру)
- „ксанакс 0,5мг“ - 1,5 ујутру (од пре месец дана)
- „метотен 1 мг“ (1 увече)

Од када сам почео да пијем „метотен“, није ми добро и имам симптоме као што пише у нежељеним дејствима. Малаксао сам и осећам се као да сам парализован. Престао сам да пијем „метотен“ и мало ми је боље. Шта да радим? (М. М)
 
Одговор: Како би добили одговор на Ваше питање, потребно је претходно да дођете на преглед. Након тога добићети све одговоре. Преглед можете заказати сваког радног дана пре подне са упутом за специјалистички преглед или од понедељка до четвртка од 15.30 часова ако долазите без упута (сами сносите трошкове прегледа).

Бројеви за заказивање прегледа су:
011/2662- 717
011/3608- 498
011/3609-398
011/3609-399

(капетан др Мирко Долић, начелник Клинике за психијатрију ВМА)

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво