Читај ми!

Одговори лекара, 3. 12. 2014.

Ове среде медицинске савете само на РТС-у дају лекари: Дома здравља „Савски венац“, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Војномедицинске академије.

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Питање: Имам данима болове у левом делу стомака. Шта би то могло да буде? Морам да напоменем, да нисам ишао код лекара. (Д.П)

Одговор: Сваки бол у стомаку захтева преглед лекара. Ваш изабрани лекар ће на основу анамнезе и прегледа проценити шта је даље потребно урадити. (Доктор Милена Турубатовић, Дом здравства „Савски венац“)

Питање: Имам 39 година и од прошле године су почели моји проблеми са алергијом. Личе на ујед комарца и на почетку су несносно сврбели, а мени је личило на копривњачу. То је убрзо прошло, међутим у јулу су се тегобе вратиле. Највише сам их имала на лактовима, коленима и скочним зглобовима. Са храном није повезано бар ја то нисам приметила, немам никакве здравствене тегобе. Пре неколико месеци сам вадила крв и резултати су били добри. Моја докторка каже да је то на нервној бази и не шаље ме даље. Као мала сам патила од таквих алергија и нисам их имала до прошле године. Молим Вас за савет, шта да радим? Да ли је то за испитивање или је само стрес? (И.П)

Одговор: Немојте паничити. Сами наводите да се то само од себе врло брзо повуче, тако да је битно да ако се поново појави, јавити се свом лекару. Ако процени да не може сам да реши проблем упутиће Вас дерматологу. С обзиром да наводите да сте нервозна особа, може се десити да Вас цела кожа сврби. Зато можете у договору са лекаром узети неки лек који ће Вас опустити и умирити. (Докторка Милена Турубатовић, Дом здравља „Савски венац“)

Питање: Да ли се на ВМА ради операција подизања бешике код жена тзв. мрежицом као последица слабљења услед стрес инконтиненције? Моја мајка (67) већ дуго има дијагностиковану ову болест, пије лек „дитропан“, али нема побољшања. Симптоми су непријатни и ремете јој великој мери нормалан живот. (С.В)

Одговор: Ова врста операције се обавља на ВМА. Потребно је претходно да одете на преглед код уролога. (Војномедицинска академија).

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво