Читај ми!

Одговори лекара, 3. 9. 2014.

Лекари Дома здравља „Савски венац“, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Војномедицинске академије, одговарају на Ваша питања.

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Питање: Имам 16 година и већ неколико година (две-три) ми срце куца изузетно јако. На пример када се туширам јасно се види померање грудног коша, а тада нисам ни уморан. Кроз мајцу се такође може приметити куцање срца, ако се добро загледам. Вероватно је у питању стрес, али код лекара нисам ишао. Да ли имате неки савет? (А.Л)

Одговор: Поштовани, нисте навели да имате неке тегобе попут вртоглавице, омаглице, малаксалости, да сте губили свест па имам утисак да Вас та лупања срца не ометају у свакодневним активностима. Највероватније је да су у питању безазлене тахикардије које су последице раста и развоја (код високе и танке деце су честе) или да су последица Ваших емотивног доживљаја. Али с обзиром на то да трају дуго, већ неколико година, јавите се свом педијатру који ће проценити потребу за даљим испитивањем. (Др Снежана Калабић, ДЗ „Савски венац“)

Питање: Боли ме лево уво на додир већ неко време (15 дана). Немам температуру, па сумњам да је упала. Шта може бити, морам ли код доктора? (С.И)

Одговор: Уместо да разговарамо о могућим разлозима појаве бола много боље за Вас је да се јавите специјалисти ОРЛ на преглед. Тако ће се утврдити шта је узрок Ваших тегоба и добићете терапију. Одговор је да идете код лекара. (Др Милица Мугоша, ДЗ „Савски венац“)

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво