Савети Наде Мацуре против врућине

Водити рачуна о свом здрављу и факторима ризика и уносити што мање сланог и масног у организам, савети су портпаролке Хитне помоћи др Наде Мацуре грађанима због веома топлог времена које се данас очекује у Србији.

Потребно је знати вредности шећера и холестерола у својој крви и ниво крвног притиска, примењивати редовну терапију, набавке обавити пре подне, а шетати у вечерњим сатима, поручује докторка Нада Мацура.

Када су високе температуре ваздуха, саветује се ношење адекватне одеће и обуће, узимање лагане хране и течности, а хроничним болесницима и старијим особама препоручује се да у најтоплијем делу дана остану код куће или да се одмарају у хладовини парка.

Неопходна је заштита од сунца шеширима или качкетима, исхрана са што више поврћа и воћа и опрез на купалиштима, где би се смело купати само на за то обележеним и дозвољеним местима, у присуству спасилаца и лекарских тимова.

Лекарима су се током протекле ноћи у Београду најчешће обраћале особе са хипертензијом, срчани болесници и астматичари, рекла је портпаролка Хитне помоћи Танјугу.

У Србији ће данас бити претежно сунчано и веома топло време са температуром ваздуха до 35 степени, а после подне и увече очекује се наоблачење и освежење, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином.

И у Београду се очекује претежно сунчано и веома топло време, са највишом температуром ваздуха до 34 степена, а увече и ноћу очекује се наоблачење и освежење с кишом, пљусковима и грмљавином.

број коментара 0 Пошаљи коментар