Читај ми!

Савети лекара: Лагана храна и доста течности током врућина

Избегавање боравка на отвореном простору у најтоплијем делу дана, ношење адекватне одеће, узимање лагане хране и доста течности, савети су портпаролке Хитне помоћи, докторке Наде Мацуре, грађанима због веома топлог времена које се данас очекује у Србији.

Хронични болесници у најтоплијем делу дана требало би да остану код куће или да се одмарају у хладовини парка, истиче др Нада Мацура у изјави Танјугу, нагласивши да је у набавку намирница потребно ићи ујутро, а шетње планирати у вечерњим сатима.

Посебно би неуролошки пацијенти, они који имају епилепсију, требало да воде рачуна да се не излажу директном сунчевом зрачењу и не задржавају дуго на отвореном простору, упозорила је др Мацура.

Портпаролка Хитне помоћи је препоручила узимање течности, ношење адекватне одеће и обуће, заштиту од сунца шеширима или качкетима и лагану исхрану са што више поврћа и воћа.

Др Мацура је упозорила да се на купалиштима сме купати само на обележеним и дозвољеним местима, где има спасилаца и лекарских тимова и да не би требало скакати у воду на главу, нити прегрејан, пуног стомака, као ни алкохолисан.

У Србији ће данас у већини места бити претежно сунчано и топло време, са највишом дневном температуром од 30 до 34 степена. И у Београду ће пре подне бити претежно сунчано време, а највиша дневна температура износиће 33 степена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво