Кад угреје...

Бежите са сунца, пијте доста течности и расхладите умерено просторије у којима боравите, саветује др Нада Мацура. Ових дана пазите се и инсеката.

Избегавање боравка на отвореном простору и излагања сунцу у најтоплијем делу дана и узимање доста течности, савети су портпаролке Хитне помоћи докторке Наде Мацуре грађанима због веома топлог времена које се очекује у Србији.

Како је др Мацура рекла Танјугу, старије особе и хронични болесници требало би да остану у кући у најтоплијем делу дана, то јест од 11 до 17 часова, а они који имају проблем са можданом циркулацијом посебно би требало да се клоне директног сунчевог зрачења.

Портпаролка Хитне помоћи посаветовала је особе са хипертензијом да проконтролишу артеријски крвни притисак и да се чувају сунчанице и топлотног удара.

Саветује узимање напитака, воде, сокова, витамина и лагане исхране, ношење лаке одеће и упозорила да, због хладне воде, још није време за купање на отвореном простору.

Они који излазе из кућа требало би да носе качкет или шешир како би се заштитили од директног сунчевог зрачења, а неопходно је заштитити и кожу.

Чувајте се инсеката, поручује др Мацура, не шетајте по непокошеној трави и расхлађујте умерено просторије у којима боравите.

У Србији се данас, према прогнози метеоролога, очекује претежно сунчано и веома топло време, са највишом дневном температуром ваздуха од 30 до 34 степена, док ће у Београду највиша температура износити 33 степена.

број коментара 0 Пошаљи коментар