Читај ми!

Одговори лекара, 26. 3. 2014.

Лекари Дома здравља „Савски венац“, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Војномедицинске академије средом и суботом решавају Ваше здравствене недоумице. Ове суботе то су учинили лекари Дома здравља „Савски венац“.

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Савет среде: У наредна два дана свратите до Дома омладине у Београду, где се одржава Пролећни фестивал здравља. На манифестацији ће учествовати: домови здравља, приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, етно села, сви они који се баве здравом исхраном, званичном и алтернативном медицином.

Јавности ће се на четири нивоа представити више од 70 излагача, предавања обухватају више од 60 тема везаних за здравље и здрав живот, док ће у програмима на бини учествовати више од 1.500 људи. Улаз на фестивал је бесплатан.

Посебан допринос дао је и РТС који традиционално са листом „Политика“ има здравствени кутак.

Питање: Од месеца новембра прошле године имам проблеме, а јавили су се јер сам на послу морала да слажем папире на којима су ситна слова. Очи су ме пецкале.

Изабрани лекар ме је лечио од конјуктивитиса. Остали су проблеми и после лечења. Не могу дуго да радим на рачунару, да читам и пишем. Осећам бол у челу, глави, сметају ми ситна слова приликом читања и писања. Да ли има решења?

Одговор: Потребно је да се јавите офталмологу, који ће утврдити узрок Ваших тегоба и дати предлог даљег лечења. До одласка код офталмолога почните са коришћењем вештачких суза. (Др Санда Мрђа, ДЗ „Савски венац“)

Питање: Радила сам анализу крви. Да ли можете да ми кажете какви су ми резултати? (Глукоза 5,4 реф. вред. 4,1-5,9; Инсулин 46,1 реф. вред. 17,8-173,0; Ц-ПЕП 0,82 реф. вред. 0.37-1.47).

Одговор: Резултати су Вам у границама нормале. С обзиром на то да нисте написали због чега сте радили ове резултате, покажите их и лекару који их је тражио да у склопу клиничке слике да своју процену. (Др Милена Турубатовић, ДЗ „Савски венац“)

Питајте лекаре: saveti.lekara@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво