„Нокија 7.2“ има одличне камере

Најновији паметни телефон свима познатог бренда „Нокиjа“ нимало не заостаје за конкурентним уређајима на тржишту, нарочито када је реч о перформансама позадинске камере.

Конкуренција на тржишту паметних телефона никад није била јача. Велики број произвођача нуди широк спектар уређаја намењених свим типовима корисника.

Међу њима је поново и бренд „Нокија“ чији је модел 7.2 заинтригирао јавност понајвише због перформанси камера. 

Иако на први поглед изгледа да је реч о четворострукој камери смештеној на полеђини, у питању је комбинација троструке и "Quad Pixel" дубинског сензора. 

Једна од три камере је широкоугаона и у комбинацији са осталим нуди могућност прављења професионалних фотографија, али и стабилних видео-снимака у различитим амбијентима.

Све укупно 48+8+5 мегапиксела подржано је "Zeiss" оптиком што ће се посебно допасти љубитељима записа високог квалитета.

Уз трик или два до записа високог квалитета

Софтверски интерфејс је помало другачији, а кликом на неколико опција које су помало стидљиво смештене у угловима екрана отварају се интересантне опције. Посебно се издавајају могућности истицања у први или други план предмета, људи или објеката који се налазе већ начињеној фотографији.

Предња селфи камера показала се очекивано када је реч о селфијима. Ипак не треба претеривати са замућивањем позадине, тј. изолацијом субјекта, а зарад добијања реалног фото-записа 20 мегапиксела, отвор бленде F2.0, HDR и "Zeiss" оптика су ту и уз пар кликова и трикова могу се забележити и записи високог квалитета.

Од бренда „Нокија“ и ове године очекујемо да на тржиште избаци паметни телефон који ће, баш као и модел 7.2, изазвати позитивне реакције корисника. 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво