„Мајкрософт“ препоручује корисницима шта да раде поводом престанка подршке за „Виндоуз 7“

Поводом вести о укидању подршке за „Виндоуз 7“ из компаније „Мајкрософт“ је саопштено да корисници могу да наставе са коришћењем рачунара који раде на том оперативном систему, али уз повећан безбедносни ризик.

„Мајкрофост" је саопштио да је, након десет година од објављивања „Виндоуза 7", обуставио подршку за тај систем са циљем да преусмери средства ка подршци развоју нових технологија и богатијих искустава за своје кориснике.

„Престанак подршке оперативном систему ‘Виндуз 7’ подразумева да техничка подршка, софтверске и безбедносне или хитне исправке више нису доступне за овај производ. Иако корисници могу да наставе са коришћењем рачунара који раде на оперативном систему ‘Виндоуз 7’, он ће без континуираних софтверских и безбедносних исправки бити у знатно већем ризику од напада вируса и малвера”, навео је „Мајкрософт”.

Према наводима компаније, најбољи начин да корисници остану безбедни и користе ажуран сет услуга је прелазак на „Виноуз 10”, који представља најбезбеднији оперативни систем заједно са „Офис 365” пакетом. Додаје се да се тако омогућава најефикасније корисничко искуство, сигурније, брже и лакше неко икада раније.

„Приватни корисници могу на два начина да изврше транзицију на ‘Виндоуз 10’, од којих је најефикаснији набавка новог уређаја са уграђеним оперативним системом, чиме је омогућено да у потпуности искористе заштиту, безбедност и напредне алате које последњи ‘Виндоуз’ систем пружа. Пуну верзију овог софтвера, корисници могу набавком лиценце да надограде и на старе рачунаре, који су компатибилни са техничким захтевима ‘Виндоуз 10’ оперативног система", пише у саопштењу.

Додаје се да је, имајући у виду да су многе компаније у различитим фазама процеса надоградње оперативних система, „Мајкрософт” компанијама свих величина обезбедио продужена сигурносна ажурирања за „Виндоуз 7", до јануара 2023. године.

Почев од децембра 2019. године, компаније могу купити продужене апдејте, како би својим корисницима и купцима обезбедиле потребну сигурност, до преласка на „Виндоуз 10”.

Закључује се да ће „Мајкрософт”, као и до сада, наставити да пружа подршку и препоруке својим корисницима о корацима који ће им омогућити што једноставнији прелазак на нови оперативни систем.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво