Конзола која прети да свргне „нинтендо свич“ са трона

На сајму електронике у Лас Вегасу представљен је уређај који прети да помути славу чувеног „нинтендо свича“. У питању је УФО гејминг конзола.

На тржишту гејминг конзола тренутно је очекивана ситуација – лидерску позицију, када је реч о оценама и броју испоручених јединица, убедљиво заузима „нинтендо свич“.

Међутим, на ЦЕС сајму у Лас Вегасу, представљен је уређај који би, у скоријој будућности, врло лако могао да помути славу Јапанцима – "Alienware", тексашки бренд који послује под окриљем компаније „Дел“ (Dell), представио је УФО гејминг конзолу, уређај који је уједно и мини пи-си рачунар високих хардверских перформанси.

Изгледом УФО подсећа на „нинтендо свич“ гејминг конзолу, може се користити у два различита мода јер се контролори могу одвојити и преспојити у засебан уређај за управљање.

Екран резолуције 1.900 x 1.200 пиксела је дијагонале од осам инча. Свакако, домаћи задатак за супарнички „Нинтендо“ чији се „свич“ може похвалити мањим екраном од свега 6,2 инча и слабијом резолуцијом слике од 720 пиксела. 

Рад уређаја је заснован на Виндоус 10 систему и 10. генерацији „Интел“ процесора. Вај-фај и блутут су стандардно присутни, као и HDMI, тандрболт и УСБ-Ц портови. Наравно, спајање миша и тастатуре је омогућено.

За квалитетно гејмерско искуство, ту је "AMD Ryzen" графичка подршка. Прве оцене и рецензије су обећавајуће, а унутар  "Alienware"-а, то јест „Дела“ тврде да би УФО по продаји могао да надмаши „нинтендо свич конзолу“, а тај број износи импозантних 42 милиона испоручених јединица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво