Иванка Трамп на ЦЕС-у: Раднику будућности неће бити примарно високо образовање

И пре наступа на највећем Сајму популарне технологије у Лас Вегасу, ћерка америчког председника изазвала је контроверзе, а многи који су је слушали мисле да је само промовисала политику свог оца.

"Верујем у технологију и њен позитивни утицај на економију," изјавила је Иванка Трамп у обраћању учесницима ЦЕС-а највећег светског сајма потрошачке електронике у Лас Вегасу.

Најава да ће управо она бити кључни говорник на овогодишњем ЦЕС-у изазвала је велику буру.

Многи су такву одлуку организатора критиковали тврдњама да осим што је ћерка председника САД, Иванка Трамп нема никакав значај нити утицај на свет модерних технологија, те да је потпуно погрешан избор посебно ако је намера била да се направи родна равнотежа међу говорницима.

Ипак, интересовање за њен наступ било је велико, а медији преносе најважније моменте њеног говора, тачније интеревјуа са Гаријем Шапиром, организатором Сајма.

Иванка Трамп рекла је да не треба само учити нове генерације пословима будућности већ да тежиште треба да буде на онима који већ раде, што је довело до благе позитивне реакције у публици.

Већина присутних оценила је да је Иванка мање говорила о технологији а много више о политици свог оца и улози приватног сектора.

Изјавила је да већина владиних програма преквалификације не функционише и позвала је приватни сектор да се активније укључи у тај посао.

Рекла је да ради на националној стратегији за запослене са групом бизнисмена и да ће је објавити у наредним месецима.

Циљ је да се преиспитају начини ангажовања радне снаге како се не би догађало да прописи спречавају да квалификовани радници буду ангажовани на местима која су упражњена.

Студије нису за свакога и влада ће лансирати програм који охрабрује алтернативне начине стицања квалификација, најавила је Иванка Трамп.

Најавила је и измене у имиграционој политици рекавши да председник Трамп мисли да је сулудо образовати талентоване имигранте из целог света у САД, да би их избацили из земље када достигну ниво да могу да покрену посао и створе нова радна места.

"Морамо у Америку довести најталентованије људе из целог света, али не смемо заборавити на америчке раднике који су тренутно на маргини," казала је.

Претходних година ЦЕС је критикован јер се дешавало да међу говорницима не буде ниједна жена.

Овога пута многе жене из света високих технологија критиковале су одлуку да тај простор попуни ћерка и саветница америчког председника будући да, по њиховом мишљењу, даје потпуно погрешну слику о улози жена у индустрији и само учвршћује стереотипе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво