„Сони“ приредио највеће изненађење у Лас Вегасу – представили свој електрични аутомобил

Јапанска компанија „Сони“ на самом почетку године представила је своје велико изненађење – аутомобил на електрични погон „Сони вижн-ес“ (Sony Vision-S). Реч је о лимузини која треба да представи све јаке стране технолошког гиганта, од додатака за забаву до камера са сензорима.

Лимузина „вижн-ес“ опремљена је са 33 различита сензора унутар и изван аутомобила, неколико широких екрана, аудио системом од 360 степени и стално је повезана на интернет. Неке делове аутомобила произвели су „Блекбери“ и „Бош“.

Покреће га потпуно нова EV платформа, коју је, како се чини, дизајнирала „Магна“, а из „Сонија“ поручују да ће се помоћу ње моћи да напајају и друга возила.

Споља, аутомобил изгледом подсећа на „порше“, нарочито део око фарова, док профил подсећа на „Луцид моторс ер". У унутрашњости „вижн-еса“ екран се протеже по целој контролној табли, сличан оном који кинески „Бајтон“ поставља у своје аутомобиле. У наслонима за главу предњих седиша налазе се екрани за путнике који седе позади.

„Сонијев“ аутомобил је био највеће изненађење на сајму у Лас Вегасу, али из компаније нису желели да открију све детаље. Аутомобил је био само додатак промоцији „Плејстејшна 5“.

„Сони“ је на свом сајту навео да „вижн-ес“ убрзава до 100 километара на час за 4,8 секунди, па се претпоставља да је већ направљен функционални прототип.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво