За носталгичаре потпуно графички ремонтован „Медивал“

Нове генерације гејмера имаће прилику да се упознају са новом, потпуно ремастерованом верзијом антологијске игре „Медивала“.

Од „Сони ентертејмент“ студија стиже још једна игра у низу носталгичних римастера са старих конзола – Медивал. Као римастер истоимене акционе платформе из 1998. године, Медивал се и даље добро држи.

Његови цртани и шармантни ликови и разноврсни, мада релативно поједностављени дизајни нивоа, прошли су тест времена и изгледају боље него икад раније захваљујући комплетном графичком ремонту.

Али колико је Медивал нешто попут топлог покривача носталгије, посебно за оне који су играли оригиналну игру пре 21 годину, по Гемплеју она се и даље осећа као стара игра са неспретним контролама и проблемима са кавером које редовно спречавају ужитак.

Играте као сер Данијел Фортескју, покојни витез који је одједном оживео када се чаробњак Зарок неочекивано вратио у земљу Галомвир, доносећи са собом хорде чудовишта. Фортескју је остао једнако шармантан лик каквим га и памтимо. Његови крезави зуби, храпав глас и његова очна јабучица не губе на својој харизми у процесу ремастеризације.

Зарков дизајн ипак није добро остарио, а због побољшане графике изгледа попут пластичне лутке која је предуго остављена на сунцу.

Непријатељи су иначе једнако забавни као и увек, поготово што су потпуно у складу са темама у сваком нивоу. Изазовне слагалице, скакање по платформама и борбе против непријатеља чине већину онога што радите у Медивалу.

Земља Галомвир је заглављена у вечном стању Ноћи вештица, при чему сваки ниво негује њену сабласну уметничку нит. Велики избор локација пружа невероватну разноликост у изгледу и осећај на сваком нивоу – гробље, баште са бундевама, велики лавиринти и лутајући град усред језера, само су део мапа кроз које ће те крчити свој пут.

Медивал римастер је ексклузивно доступан само за Плејстејшну 4.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво