Руске краве добиле визире за вештачку реалност, циљ подизање количине млека

Сточарско газдинство у Русији жели да побољша количину млека које краве дају, а то покушава да постигне смањивањем анксиозности код крава тако што ће им на главама бити постављени уређаји за вештачку реалност.

Свака крава у крду на газдинству „Русмолоко“ близу Москве опремљена је са ВР визирима, који су адаптирани за „структурне одлике крављих глава“, кроз који им је приказиван „јединствен симулациони програм летње ливаде“.

Министарство пољопривреде навело је истраживање које је утврдило снажну везу између крављег емоционалног стања и количине млека које даје.

Први утисци после коришћења визира са вештачком реалношћу су да се „побољшало емоционално стање крда“.

„Примери са газдинстава за узгој крава у другим земљама показују да се у мирној атмосфери количина, а понекад и квалитет, млека повећава“, наводе руски стручњаци.

Истраживачи ће испитати ефекте програма у дугорочној студији. Такође се наводи да би програм могао да буде проширем у случају позитивних резултата.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво