Другар му за 552 долара продао лика из игрице у којег је уложио 1,4 милиона долара

Један Кинез потражио је правду на суду оптужујући пријатеља да је за 552 долара продао његовог лика из игрице, у којег је уложио 1,4 милиона долара.

Осим бившег пријатеља, Кинез је на суд извео и компанију "NetEase", која је направила видео-игру Justice Online.

Оптужени се правдао да је лика грешком продао за 3.888 јуана (552 долара), а да је заправо желео да га прода назад пријатељу за 388.000 јуана (55.138 долара), али да је погрешио у куцању јер је био уморан од интензивног играња.

Међутим, у тренутку када се лик појавио на онлајн пијаци унутар игре, одмах га је купио неки други играч.

Случај је на крају решио суд. "NetEase" је поништио трансакцију, а оригиналном власнику је плаћена одштета од 12.789 долара.

Након пресуде, локални суд у Сичуану поставио је одлуку на друштвеним мрежама као добар пример заштите дигиталних добара, али и упозорио играче да не троше много времена унутар света видео-игара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво