„Џедај - фолен ордер“ – шта се догодило са преживелим џедајима

После девет година паузе стиже права сингл-плејер акциона авантура из света „Ратова звезда“.

Од „Риспон ентертејментса“ (Respawn Entertainment) и „Електроник артса“ (Electronic Arts) стиже дуго очекивана акциона авантура из трећег лица смештена у свет Ратова звезда Џедај – фолен ордер (Jedi-Fallen order).

Џедај - фолен ордер испуњава све захтеве за једну сјајну Стар ворс акциону авантуру. Игра је жанровски ремикс који комбинује борбу и истраживање, игара попут Дарк соулс, и акцију и енергију Анчартеда што се одлично уклапа у Универзум и добар је избор за повратак сингл-плејер игара у Стар ворс франшизу.

Прича је мрачна, што је и прикладно за време дешавања између треће и четврте епизоде, када ствари нису најсјајније за џедајски ред и Галаксију у целини. Свет је прожет траумама после Палпатиновог и Вејдеровог чишћења џедајског реда пет година раније. Наш млади Џедај јунак Кестис и његова нова менторка Сирјунда дефинисани су кривицом преживелих и кајањем због тога што су успели да избегну наређење 66.

Фолен ордер одговара на питање шта се дешава с неколицином преживелих џедаја и њиховим приправницима када им се укине подршка владе. Одједном борба са светлосном сабљом није ништа друго него рекламирање властите смрти. Радити оно што је потребно за опстанак у том окружењу главна је тема игре, заједно са покушајем да се обнови џедајски ред, ако је таква ствар уопште и могућа.

Фолен ордер је верна адаптација Стар ворс света са занимљивом причом, али и неким загонетним графичким изборима. Највећи адут јој је соуловски гејм-плеј и спектакуларни систем борбе. „Риспоунова“ акциона пустоловина ће одмах остварити младалачке снове многих обожавалаца који су одрасли желећи да поседују светлосну сабљу.

Џедај - фолен ордер доступан је за „Мајкрософт“ Виндовс, Плејстејшн 4 и Xbox 1.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво