Девојчица решила возачима проблем предњег мртвог угла

Користећи релативно јефтину и широко распрострањену технологију, коју је могуће пронаћи у већини продавница електронике, четрнаестогодишња Алаина Гаслер смислила је начин да се одстране мртви углови, које ствара рам каросерије око шофершајбне и предњих прозора.

Њено решење укључује инсталирање камере окренуте у смеру који би покривао возачев поглед, а онда и пројекцију на унутрашњу страну рама.

Укратко, ако не могу да се уклоне, што их онда не учинити провидним.

Уз мало подешавања и прављења делова у 3Д принтеру, Алаина је успела да савршено уклопи пројекцију онога што камера снима, тако да изгледа као да возач може да види кроз каросерију.

Алаина, која је из Вест Гроува у Пенсилванији, освојила је за свој изум награду од 25.000 долара на пројекту „Побољшавање безбедности у саобраћају отклањајући мртве углове“.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво