Највећи регионални догађај посвећен вештачкој интелигенцији, у Београду 8. новембра

Београдски „Мадленианум“ ће у петак, 8. новембра, бити домаћин самита „Wonderland AI” (Artificial Intelligence) самита, највећег догађаја у југоистичној Европи посвећеног вештачкој интелигенцији. Том приликом ће се у српској престоници окупити светски стручњаци из ове сфере, а најзвучнија имена стижу из престижних компанија – највећих гиганата 21. века. 

"Wonderland AI Summit" нуди иновативан приступ актуелним тенденцијама на пољу вештачке интелигенције, а учесници ће на више од 20 предавања и радионица сазнати каква је њихова примена у разним индустријама.   

Догађај ће окупити више од 600 учесника, скоро 20 говорника уз велики број излагања, која ће још једном показати, колико је вештачка интелигенција присутна у производима, услугама и навикама из свакодневног живота.

„Наша визија је да  'Wonderland AI Summit' постане један од водећих светских догађаја посвећен вештачкој интелигенцији, верујемо да имамо потенцијал, доводимо на први догађај светске експерте из водећих светских компанија који су вољни да помогну развоју АI екосистема“, рекао је оснивач "6 AI" заједница у региону и оснивач Самита, Јован Стојановић.

Вештачка интелигенција из перспективе највећих стручњака

У оквиру једнодневне конференције, присутни ће имати прилику да слушају неке од највећих интернационалних експерата на пољу вештачке интелигенције.

Из компаније "Facebook" стиже Вишванат Сивакумар, из компаније "Google" долази Крзистоф Сувада, а о примени и утицајима вештачке интелигенције на онлајн трговину, говориће Ричард Нокс, испред једне од највећих аукцијских платформи на свету "eBay-а".

Гледиште компаније „Мерцедес Бенц“ на потенцијале вештачке интелигенције и њене ефекте у аутомобилској индустрији, пренеће Јулиан Мертен.

Посебан печат догађају пружиће Кристоф Велсбах партнер у "IBM Ventures" и један од најутицајнијих АI инвеститора данашњице, као и Сорин Черан из компаније „Хјулет Пакард“.

Учествују још, испред компаније "Sisiense", Ина Токарева и Картик Мутсвамани из највеће европске софтверске компаније SAP.

Интерактиван програм: стручна предавања и радионице

"Wonderland AI Summit" спрема програм испуњен предавањима, дискусијама и радионицама које имају за циљ да подстакну анализу вештачке интелигенције у савременом контексту, као и дискусије о  правцима њеног будућег развоја. 

Учеснике очекују технички и бизнис оријентисани садржаји, а у оквиру програма ће се наћи и званична "nVidia" радионица.

Програм конференције ће окупити инжењере, директоре, менаџере у ИТ индустрији, као и све оне који имају иновативан и модеран приступ пословању које неизоставно укључује примену нових технологија. 

Самит је део активности највеће глобалне заједнице посвећене вештачкој интелигенцији – "City.AI", а њена главна мисија је промоција знања у области вештачке интелигенције, упознавање примера добре праксе из целог света, као и подршка иноваторима који су жељни да своје производе у области вештачке интелигенције покажу свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво