У подземним гаражама у Кини паркираће вас робот

До паркинг места у Кини је веома тешко доћи. Због пренасељености места нема, па се праве подземне гараже. Паркинг у њима годишње кошта и до половине цене аутомобила.

Главна одлика подземних гаража су роботи који уместо вас упаркирају ваше возило. Довољно је само да довезете возило до одређене платформе одакле га преузима робот платформа и непогрешиво га води лифтовима и ходницима до паркинг места.

Овакве гараже су скупе за извођење и привилегије су само великих и моћних компанија.

„Обичан возач скоро и да нема шансе да паркира на овакавим местима, све је закупљено неколико година унапред а места су веома тражена. На пример у уговорима о послу овакав паркинг посебна је привилегија", каже Фу Линг, власник паркинга у Пекингу.

Једини недостатак је у томе што, ако нешто заборавите у колима, морате чекати десетак минута да бисте поново дошли до кола.

„За сада нема решења. Једноставно, неки компромис мора да постоји. Власници све пакују у торбе или ташне, морају о томе унапред да размишљају", наводи Фу Линг.

Овакви паркинзи за сада постоје само у Кини и Јапану али, кажу стручњаци, само је питање дана када ће и нека европска метропола добити роботизовани подземни паркинг.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво