Желите да изнајмите собу на Месецу – „Роскосмос“ ће вам ускоро то и омогућити

Руска свемирска агенција наводно на Месецу гради софистицирану базу на нуклеарни погон која ће бити доступна свима који имају довољно новца да плате овај вид смештаја.

Вишемилионски пројекат требало би да буде представљен за девет година. Под именом "Patron Moon" овај објекат од 70 тона моћи ће да прими до 50 неустрашивих и богатих људи који пожеле да проведу време на Земљином сателиту, како сазнаје РИА Новости после увида у документа „Роскосмоса“.

Лунарна база, биће подељена у три „павиљона“, а струјом ће се снабдевати из мале нуклеарне електране.

Пројект вредан 462 милиона долара на први поглед делује превише футуристички, али у компанији тврде да имају јасно разрађен план његове изградње. У првој фази „Роскосмос“ ће сав грађевински материјал потребан за изградњу базе послати на Месец супер тешком ракетом, која носи име сибирске реке, „Јенисеј“.

Када "Patron Moon" доспе на површину Месеца почеће се са укопавањем и монтирањем. База за спуштање, стамбени блок и „вишенаменски блок" биће састављени и повезани са малом нуклеарном електраном.

Да би покрио трошкове истраживања и развоја, „Роскосмос“ ће понудити базу за изнајмљивање, али лоша вест за заинтересоване је да ће цена смештаја бити од 10 до 30 милиона долара. Добра вест је, да пошто ће база бити спремна тек после 2028. године, потенцијални путници ће имати прилику да до тада уштеде или зараде потребна средства.

Русија, заједно са другим светским силама, има амбициозан програм истраживања Месеца. План је да се у наредној деценији изгради довољно снажно лансирно возило које ће омогућити стварање сталне базе на површини Месеца.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво