Лизалице за сузбијање апетита и друга чуда – неће моћи на „Инстаграм“

„Инстаграм“ је објавио да ће ограничавати објаве и огласе о мршављењу и естетским операцијама, како би се, од негативног утицаја тих садржаја, заштитили корисници те мреже, првенствено – тинејџери.

Правила о садржајима на Инстаграму, који оглашавају производе за мршављење и козметичке операције, биће пооштрена. 

„Инстаграм“ спроводи ову политику у партнерству са глумицом Џамилом Џамил, која је прошле године покренула кампању о позитивном односу према телу под називом „Тежим“.

Према новим правилима, „Инстаграм“ ће ограничити објаве које промовишу и подстичу на куповину производа за мршављење или козметичких процедура, тако да их млађи од 18 година не могу видети.

Такође, биће уклоњен сваки садржај у којем се наводе дијете „са чудесним резултатима“, уз промоцију производа за мршављење и уз кодове за попуст.

„Ово је огромна добит за нашу сталну борбу против такозване индустрије дијета“, рекла је Џалила.

Производи за мршављење неретко су у центру пажње познатих и утицајних личности које их промовишу. 

Ким Кардашијан Вест је у мају прошле године промовисала лизалице за сузбијање апетита.

Џалила је тада оштро критиковала њене објаве називајући Ким „страшном и токсичном за девојке“.

„Инстаграм“ је избрисао све три објаве о лизалицама, очигледно као одговор на приговоре јавности, али се након тога извинио Кардашијановој.

„Желимо да Инстаграм буде позитивно место за све који га користе и ова нова правила су део нашег континуираног рада на смањењу притиска који људи понекад могу да осете као резултат утицаја друштвених мрежа“, изјавила је, испред „Инстаграма“, менаџерка задужена за односе с јавношћу за Велику Британију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво