Њујорк тајмс: Морамо другачије размишљати у златном добу паметних телефона

После представљања нових „Еплових“ телефона и тестирања новина које свежа три модела имају, новинар „Њујорк тајмса“ Брајан Чен у тексту насловљеном „Размишљати другачије у златном добу паметних телефона“, напушта став да телефон треба променити после две године.

После више од деценије писања о технологији, могу да кажем да је коментарисање нових „ајфона“ био је један од мојих најједноставнијих задатака, почиње текст Чен.

Из године у годину, формула је била следећа: тестирао бих најважније нове особине „Епловог“ најновијег паметног телефона и процењивао да ли су корисне. Под претпоставком да најновији „ајфон“ добро функционише, мој савет је био углавном исти – препоручио бих прелазак на нови модел ако је прошло две године од куповине постојећег паметног телефона.

Међутим,испитивање „ајфона 11“, модела „11 про“ и „11 про макс“ – најновијих модела које је „Епл“ представио прошле недеље и који ће бити доступан овог петка – саветујем другачији приступ. 

Сума сумарум? Време је за потпуно нове критеријуме за корак напред када је у питању телефон који имамо.

То је зато што сада живимо у златном добу паметних телефона, где су побољшања ових уређаја сваке године далеко од сеизмичких. Уређаји који су представљени пре три године остају свежи и више него успешни у ономе што се очекује од њих. Они који имају „ајфон 7“ из 2016. године, на пример, и даље имају веома добар телефон са фантастичном камером и великим брзинама.

Дакле, сада је тренутак да се запитамо: Да ли заиста на сваке две године морамо унапредити своје уређаје?

На основу тестирања које сам спровео над нова три модела, одговор је не, оцењује новинар Њујорк тајмса. Немојте ме погрешно схватити – најновији модели су лепи. „Епл“ их је учинио бржим, побољшао фотоапарате и продужио трајање батерије. Нови модели, такође, могу се купити већ за 700 долара, што је 50 долара мање од најниже цене која је важила пре годину дана, што представља олакшање у ери у којој цене паметних телефона стално расту.

Али ништа од овога није довољно да бисте моментално похрлили за новијим телефоном ако стари имате само две године. 

Најновији модели „ајфона“ једноставно нису довољно одскочили од прошлогодишњих модела, па чак ни „ајфона 10“ из 2017. године.

Дакле, ево шта на крају предлажем: Свакако би требало да замените телефон уколико је ваш тренутни уређај стар најмање пет година. 

„Ајфон 11“ и друга два нова модела значајни су искорак у односу на оне представљене 2014. године. Али за све остале који имају паметне телефоне из 2015. године или свежије, нема журбе са куповином. Уместо тога, извуците максимум из изванредног паметног телефона који већ поседујете, поручује Брајан Чен.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво