Више од 20 ауто-компанија, због штедње, отказало учешће на сајму у Франкфурту

Франкфуртски сајам аутомобила ће ове године бити сиромашнији. На њему не учествују двадесет и две ауто-компаније. Наступе су отказали највећи, већином Французи, али и Јапанци, што говори да се нешто мења и у маркетингу продаје аутомобила.

У Франкфурт не долазе „Волво“, „Ролс-ројс“, „Астон Мартин“, „Нисан“, „Рено“, „Дачија“, „Мицубиши“, као и марке „Џенерал моторса“, „Шевролет“ и „Кадилак“. 

„Тојота“, „Мазда“, „Сузуки“ и „Субару“ такође неће бити на сајму. У Франкфурту неће бити ни „Пежоа“, „Ситроена“ и „ДС-а“. И те марке су одабрале другачије облике представљања, али „Опел“ из исте групације „ПСА“, с обзиром да се још сматра домаћом марком, одлучио је да буде у Франкфурту.

„Морамо, као немачки бренд наступити пред домаћом публиком. На пример, прошле године нисмо били у Паризу, али су делови наше групације 'Пежо' и 'Ситроен' били заступљени“, каже Петер Сеиц из компаније „Опел“.

Ни „Фиат“ са својим маркама „Фиат“, „Крајслер“, „Алфа Ромео“, „Џип“ и „Абарт“ неће стићи у Франкфурт.

Сајам ће морати, због своје будућности, у потпуности да промени концепт. Нове технологије, аутономна вожња и електромобили, замениће до сада популарне брендове.

„У будућности неће излагати само етаблирани произвођачи и добављачи, већ и добро познате ИТ и технолошке компаније. Прелазимо с традиционалне изложбе према динамичком догађају“, рекао је Бернард Матес из Удружења аутомобилске индустрије Немачке.

По свему судећи, велики сајмови биће замењени интернет презентацијама, тако да ће судбина Париског и Фракфуртског сајма, као највећих манифестација овога типа у свету, бити веома неизвесна, кажу упућени.

Међутим, велики произвођачи имају веома једноставну рачуницу. Продаја и профит не обезбеђују средства за сајмове, мења се и технологија а многи, ако не нађу начин да уштеде, могу и да се угасе.

Милионске уштеде, ако се не оде на сајам, омогућавају да се новац инвестира у нешто исплативије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво