„Јутјуб“ искључио 210 канала због протеста у Хонгконгу

Америчка компанија „Гугл“ саопштила је данас да је њен видео сервис „Јутјуб“ блокирао 210 канала који су се, како се наводи, понашали „координисано“ када су постављали снимке у вези са протестима у Хонгконгу.

Овај потез је уследио неколико дана пошто су Твитер и Фејсбук навели да су открили кампању на друштвеним мрежама за коју тврде да потиче из Кине.

Такође су навели да су угасили више стотина налога који су објављивали садржај са циљем подривања продемократских протеста у Хонгконгу.

„Ово откриће је у складу са недавним опажањима и акцијама Фејсбука и Твитера у вези са Кином“, написао је на блогу Шејн Хонтли, један од шефова 'Гугла' задужених за безбедност.

Он ипак није открио порекло тих канала, преноси Ројтерс.

„САД  је дубоко забринут због настојања Кине да манипулише јавним мњењем ширећи дезинформације о ситуацију у Хонгконгу“, истакла је за Ројтерс портпаролка стејт департмента.

Портпарол кинеског министарства спољних послова Женг Шуанг одбио је да директно прокоментарише одлуку Јутјуба, али је рекао да је највећа жеља кинеског народа да се окончају хаос и насиље у Хонгконгу.

„Жеља 1,4 милијарде људи не може да се блокира или контролише, и наравно не може да се угаси“, истакао је Женк Шуан.

Твитер, Фејсбук и Јутјуб блокирани су у Кини, али су доступни у Хонгконгу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво