„Ноут 10“ – Самсунг искористио последњу овогодишњу шансу да импресионира

Један поглед на нове „галакси ноутове“ и јасно је да је „Самсунг“ покушао да уради нешто ново ове године.

Није представљен само један „ноут 10“, већ два – један са 6,3 инча дугачком дијагоналом и почетном ценом од 949 долара и други „ноут 10 плус" са екраном дијагонале 6,8 инча и ценом од 1.099 долара.

Оба модела имају „инфинити“ АМОЛЕД екране, који се пружају од ивице до ивице уређаја, а „Самсунг“ је одлучио и да одстрани џек за слушалице на оба „ноут 10“ телефона.

Промене ту не престају. „Ноут 10 плус“ има четири камере на позадини, а мањи „ноут 10 плус“ нема слот за микро СД меморију.

„Ноут“ серија не би била то што јесте без једне од својих карактеристичних одлика – паметне оловке, односно Ес пен, која је сада унапређена и помоћу апликације Самсунг ноутс корисников рукопис аутоматски претвара у дигитални текст.

Логично, у већем моделу налази се јача батерија и има више радне меморије, а бежично пуњење додатно је унапређено на оба уређаја, што значи да ће им бити потребно мање времена.

Оба модела имају „снепдрегон 855“ чипсете у себи. „Ноут 10“ има осам гигабајта радне меморије и 256 гигабајта простора за складиштење података, као и батерију од 3.500 милиампер-часова.

Са друге стране, већи „ноут 10 плус“ има 12 гигабајта радне, 256 или 512 гигабајта складишне меморије и могућност проширења са микроСД картицом. Батерија има капацитет од 4.500 милиампер-часова.

„Самсунг“ је такође направио и 5Г верзију „ноут 10 плус“ која је идентична са изузетком да има модем у себи који јој омогућава приступ највећим интернет брзинама, а коштаће 1.299 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво