Апликација "CarGo" на „Форбсовој“ листи у првих десет на свету

На „Форбсовој“ листи „десет светских компанија које мењају индустрију из корена“ нашла се апликација "CarGo", уз оцену да се "CarGo" налази на врху међу сличним компанијама.

Представљено је десет компанија које су уз помоћ технологије трансформисале традиционалне индустрије, као што су транспорт, грађевина, запошљавање, инвестирање и још много других, наводи се у саопштењу Удружења грађана "CarGo".

Форбс је препоручио да треба пратити „шта ради ових десет компанија јер развијају технологије будућности“.

Вук Губеринић, директор ИТ компаније "CarGo Технолоџиз", која је развила апликацију CarGo, наводи да је ово светско признање велика ствар за апликацију, домаће инжењере који су је направили, али и за целу земљу. 

„Када смо пре четири године почели са развојем, искрено нисмо ни сањали о оваквом успеху и овом великом признању. Поносан сам и желим да се захвалим свим нашим инжењерима, члановима тима, свима који су нас подржавали и критиком усмеравали. Али на првом месту желим да се захвалим људима“, навео је Губеринић. 

Они су, каже „срце нашег софтвера, они су наша покретачка снага и мотив да наставимо даље“.

„Ово јесте емотиван моменат за све нас у тиму, али чињеница да смо се нашли раме уз раме са најиновативнијим компанијама у целом свету велика је ствар за Србију“, истиче Губеринић.

Према његовим речима, Форбс наводи да је ово година „најбрже трке икада за ширење хоризонта технолошког напретка“.

„У време најбрже трке, нама су нажалост често везане ноге. Сигурно бисмо могли брже да немамо бројне препреке, али оне су нас ојачале и терају нас да будемо још бољи за све људе“, напоменуо је Губеринић и оценио да је ово рангирање Форбса залог је за будућност, велики задатак и обавеза „да останемо оно што од самог почетка јесмо – део сваке породице“.

„Иако понекад поклекнемо, јасно је да нема стајања и одустајања. Форбс нам је дао снаге за то на чему им неизмерно хвала“, рекао је директор компаније "CarGo Технолоџиз".

Александар Вучић, председник Удружења грађана "CarGo", које ову апликацију екслузивно користи у Србији за иновативну помоћ на путу својим члановима, каже да признање охрабрује наставак сарадње са компанијом "CarGo Технолоџиз" на развоју других услуга за чланове удружења. 

„Поносан сам на наше чланове. Честитам и њима и компанији 'CarGo Технолоџиз'. Они су понос Србије“, каже Вучић.

Форбс пише да је у 2019. години "CarGo" постао профитабилан стартап који је свој успех градио кроз године без икакве институционалне инвестиције. Поред тога, оцењује да се компанија налази тачно на врху међу сличним пружаоцима услуга због процене трошкова, оцена и ефикасне услуге. 

Престижни Форбс додаје и да је намера компаније "CarGo Технолоџиз" да направи свој екостистем укључујући ту и апликацију за плаћање – својеврсни дигитални новчаник за ново доба, наводи се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво