Апликација "CarGo" на „Форбсовој“ листи у првих десет на свету

На „Форбсовој“ листи „десет светских компанија које мењају индустрију из корена“ нашла се апликација "CarGo", уз оцену да се "CarGo" налази на врху међу сличним компанијама.

Представљено је десет компанија које су уз помоћ технологије трансформисале традиционалне индустрије, као што су транспорт, грађевина, запошљавање, инвестирање и још много других, наводи се у саопштењу Удружења грађана "CarGo".

Форбс је препоручио да треба пратити „шта ради ових десет компанија јер развијају технологије будућности“.

Вук Губеринић, директор ИТ компаније "CarGo Технолоџиз", која је развила апликацију CarGo, наводи да је ово светско признање велика ствар за апликацију, домаће инжењере који су је направили, али и за целу земљу. 

„Када смо пре четири године почели са развојем, искрено нисмо ни сањали о оваквом успеху и овом великом признању. Поносан сам и желим да се захвалим свим нашим инжењерима, члановима тима, свима који су нас подржавали и критиком усмеравали. Али на првом месту желим да се захвалим људима“, навео је Губеринић. 

Они су, каже „срце нашег софтвера, они су наша покретачка снага и мотив да наставимо даље“.

„Ово јесте емотиван моменат за све нас у тиму, али чињеница да смо се нашли раме уз раме са најиновативнијим компанијама у целом свету велика је ствар за Србију“, истиче Губеринић.

Према његовим речима, Форбс наводи да је ово година „најбрже трке икада за ширење хоризонта технолошког напретка“.

„У време најбрже трке, нама су нажалост често везане ноге. Сигурно бисмо могли брже да немамо бројне препреке, али оне су нас ојачале и терају нас да будемо још бољи за све људе“, напоменуо је Губеринић и оценио да је ово рангирање Форбса залог је за будућност, велики задатак и обавеза „да останемо оно што од самог почетка јесмо – део сваке породице“.

„Иако понекад поклекнемо, јасно је да нема стајања и одустајања. Форбс нам је дао снаге за то на чему им неизмерно хвала“, рекао је директор компаније "CarGo Технолоџиз".

Александар Вучић, председник Удружења грађана "CarGo", које ову апликацију екслузивно користи у Србији за иновативну помоћ на путу својим члановима, каже да признање охрабрује наставак сарадње са компанијом "CarGo Технолоџиз" на развоју других услуга за чланове удружења. 

„Поносан сам на наше чланове. Честитам и њима и компанији 'CarGo Технолоџиз'. Они су понос Србије“, каже Вучић.

Форбс пише да је у 2019. години "CarGo" постао профитабилан стартап који је свој успех градио кроз године без икакве институционалне инвестиције. Поред тога, оцењује да се компанија налази тачно на врху међу сличним пружаоцима услуга због процене трошкова, оцена и ефикасне услуге. 

Престижни Форбс додаје и да је намера компаније "CarGo Технолоџиз" да направи свој екостистем укључујући ту и апликацију за плаћање – својеврсни дигитални новчаник за ново доба, наводи се у саопштењу.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 08. авг 2019, 13:22) - nole [нерегистровани]

Nikola Tesla

EXTRA

(уторак, 06. авг 2019, 18:59) - anonymous [нерегистровани]

Само гас

Само напред момци

(уторак, 06. авг 2019, 17:21) - anonymous [нерегистровани]

natprirodna Srbija

Pa da. Zato i opstina Bg i drzava gledaju da ga po svaku cenu zatvore i da mu onemoguce da opstane. To je kod nas prirodno, tj. obrnuta priroda, mi smo protivprirodna pojava.

(уторак, 06. авг 2019, 13:20) - anonymous [нерегистровани]

Свака част момцима

Ово је показатељ да имамо много паметних људи који су спремни да направе највеће и најуспешније пројекте само држава треба да се побрине у умањењу такси и пореза, да не фаворизује страни ИТ сектор који ће нам беспотребно правити конкуренцију, већ да пусти наше људе и резултата ће бити на претек. Радим у ИТ струци и тврдим да су наши људи иновативнији од колега у свету, само што и држава треба да одради свој део посла.

(понедељак, 05. авг 2019, 23:00) - anonymous [нерегистровани]

Kapa dole

Ako ovo nije vest za naslovnu stranu svih nasih medija, ja ne znam sta je: Forbs magazin prati sta se desava po celom svetu i ako oni smatraju da je Car:Go jedna od 10 najvaznijih "game-changing" kompanija, treba im verovati.

(понедељак, 05. авг 2019, 14:04) - Simonida [нерегистровани]

BRAVOOOO

Svaka čast!!!! Ovo je za naslovne strane u medijima. Dosta više politike bilo koje vrste...