„Леско-град“ – игра, али и ризница идеја за реформисање свести

Љубав према родном граду инспирација је за електроинжењера Александра Љубића. Идеје је преточио најпре у књиге, а потом и кроз игру „Леско-град“. Игром, која ће бити представљена на „Јутјубу“ и као апликација за мобилне телефоне, њен аутор промовише Лесковац и његове знаменитости.

Леско-град је једна врста лесковачког Монопола. Све што је написао у својим књигама како да Лесковац буде боље место за живот почео је на овај начин да остварује. Кроз игру коју је осмислио.

Љубав према родном граду, основни је мотив живота и рада 35-годишњег електроинжењера Александра Љубића.

„Цела игрица је конципирана са техникама креативног мишљења где комплетно идеја из књиге 30 идеја за бољи Лесковац је преточена у ову игру. Значи ви наилазите на 30 идеја које апсолутно реформишу вашу свест“, објашњава Александар.

Обележја Лесковца о којима ни Лесковчани не знају много, као и она која то тек треба да постану заједно у Леско-граду. Игра је производ Александрове маште и имагинације.

Љуба, како га суграђани зову, није сањар и маштар он је рационалан, човек који зна хоће и може да оствари оно што је замислио. Он не само да нуди идеје већ нуди и начин како да их преточи у стварност. Припрема презентацију Леско-града на Јутјубу и апликацију за игрице за мобилном телефону.

„Реакције су су прелепе. Они су одушевљени како је то кренуло од једном као вулкан где се буквално један сан једна идеја да Лесковац буде боље и лепше место за живот кроз игру претапа у стварност“, истиче овај Лесковчанин.

Александар Љубић иначе ради као трговац у једном лесковачком трговинском ланцу. Са 30.000 динара издржава четворочлану породицу. Не жали се, већ упорно ради и шири позитивну енергију.

Са својим идејама упознао је и градоначелника Лесковца који му је обећао подршку. Александар је стрпљив јер воли свој Лесковац. Али већ стижу примамљиве понуде из других градова, па из његове радионице ускоро може изаћи и игра за Београд, као и за целу Србију.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 06. авг 2019, 13:50) - aa [нерегистровани]

Bravo!

Ovako nešto uraditi za svaki grad. Bravo!

(понедељак, 05. авг 2019, 09:03) - gaga [нерегистровани]

leskovac-monopol

Aleksandre, Bravo!