Да ли су се миленијалци заситили технологије

Чини се да миленијалци имају све нижи праг толеранције, јер нова студија тврди да је младима потребно мање од једног минута да се изнервирају док чекају да им телефон учита жељени садржај.

Истраживање кинеског произвођача телефона "OnePlus", спроведено на више од 2.000 корисника паметних телефона свих старосних група, показује да корисници старосне доби од 16 до 34 године пет пута брже губе стрпљење због спорости телефона у односу на старије кориснике.

Испитаници су замољени и да наведу неколико ствари које их у свакодневном животу највише нервирају. За оне од 16 до 24 године најчешћи одговор је био да им смета кад им није доступан вај-фај сигнал. На другом месту је било кашњење испоруке.

Међутим, истраживање тврди да наш дигитални хај-тек живот узима свој данак, јер већ две петине миленијалаца осећа симптоме појачаног стреса, као што су анксиозност и несаница коју приписују управо количини времена проведеног уз паметни телефон.

Људи осећају потребу да нешто промене, показало је истаживање, а скоро половина испитаника старости од 16 до 24 године наводи да би желела да смањи време које проводи пред екраном. Такође, 32 одсто испитаника је рекло да је забринуто што се данас толико ослањамо на технологију.

„Млађе генерације су окружене технологијом и покушавају да нам кажу да им је потребан одмор“, сматра Кејт Паркин, руководилац маркетинга компаније "OnePlus".

број коментара 0 Пошаљи коментар