Израелски „ероу 3“ пресреће ракете ван атмосфере

Израел је саопштио да је успешно тестирао ракетни одбрамбени систем „ероу 3" у Аљасци, сарадњи са америчком Агенцијом за противракетну одбрану. То је први пут да је „ероу 3" пресрео прави пројектил који је симулирао балистички пројектил.

Лансирање је извршено на Аљасци да би се извршила испитивања која је немогуће урадити на територији Израела, саопштило је министарство одбране.

„Ероу 3" је предвиђен за пресретање непријатељских ракета чак и ван атмосфере.

Израелско министарство одбране је саопштило да су успешно пресретнуте три мете. Додаје се да је током тестирања коришћен амерички радар, исти који је распоређен и у Израелу. На тај начин је демонстрирана сарадња између америчкох радара и израелског противракетног система.

Амерички вицеадмирал Џон Хил рекао је да је тест још један темељ у развоју система „ероу".

„Реч је о изузетном технолошком достигнућу за Израел", навео је Хил и додао да САД помажу Израелу у надоградњи одбрамбених могућности. На тај начин, рекао је, биће безбедније и америчек трупе распоређене у том региону.

Раније ове недеље, Иран је тестирао пројектил средњег домета „шахаб 3", навели су амерички званичници. Истиче се да је пројектил летео 1.000 километара.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара