Израелски „ероу 3“ пресреће ракете ван атмосфере

Израел је саопштио да је успешно тестирао ракетни одбрамбени систем „ероу 3" у Аљасци, сарадњи са америчком Агенцијом за противракетну одбрану. То је први пут да је „ероу 3" пресрео прави пројектил који је симулирао балистички пројектил.

Лансирање је извршено на Аљасци да би се извршила испитивања која је немогуће урадити на територији Израела, саопштило је министарство одбране.

„Ероу 3" је предвиђен за пресретање непријатељских ракета чак и ван атмосфере.

Израелско министарство одбране је саопштило да су успешно пресретнуте три мете. Додаје се да је током тестирања коришћен амерички радар, исти који је распоређен и у Израелу. На тај начин је демонстрирана сарадња између америчкох радара и израелског противракетног система.

Амерички вицеадмирал Џон Хил рекао је да је тест још један темељ у развоју система „ероу".

„Реч је о изузетном технолошком достигнућу за Израел", навео је Хил и додао да САД помажу Израелу у надоградњи одбрамбених могућности. На тај начин, рекао је, биће безбедније и америчек трупе распоређене у том региону.

Раније ове недеље, Иран је тестирао пројектил средњег домета „шахаб 3", навели су амерички званичници. Истиче се да је пројектил летео 1.000 километара.

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 29. јул 2019, 11:58) - anonymous [нерегистровани]

Veći problem

Jos da nadju nesto protiv praćke jer im je to veci problam.

(понедељак, 29. јул 2019, 09:08) - anonymous [нерегистровани]

Одбрана

Сад могу Руси да наоружавају Иран колико хоће, не вреди им.

(недеља, 28. јул 2019, 22:21) - Dejan [нерегистровани]

*

gde fonBraun stade, tu Izrael nastavi!