Велика чистка на „Инстаграму“, обрисане десетине налога са милионима пратилаца

„Инстаграм“ је суспендовао десетине налога са претежно мем садржајем, а који су заједно имали десетине милиона пратилаца. Потез друштвене мреже наишао је на бројне критике корисника.

Чистка је спроведена у петак без претходних упозорења. Власници налога су накнадно путем имејла обавештени да су њихови налози суспендовани. Један од налога @Finest.Inventions имао је више од 12 милиона пратилаца.

„Инстаграм“ је саопштио да су налози одстрањени зато што „нису пратили њихова правила“, али ништа више сем тога, преноси РТ. „Налоге који су због тога суспендовани нисмо у стању да вратимо“, навели су из „Инстаграма“.

Многи корисници су на Твитеру осудили потез, направивши хаштег #memepurge и позивајући „Фејсбук“, који поседује „Инстаграм“, да врати налоге. Са друге стране, многи нису имали никакве симпатије, оптужујући власнике уклоњених налога да зарађују од туђег посла.

Већина суспендованих налога била мем природе, највише делећи забавне мем садржаје.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво