Велика промена – „Инстаграм“ сакрива „лајкове“

Најпопуларнија друштвена мрежа за дељење фотографија и снимака – „Инстаграм“ планира да сакрије број лајкова на постовима, а нов систем је на проби у седам земаља – Аустралији, Бразилу, Канади, Ирској, Италији, Јапану и Новом Зеланду.

Уколико имате налог на Инстаграму, моћи ћете да видите број „лајкова“ онога што се поставили, али ваши пратиоци неће. Моћи ће да кликну да виде ко је „лајковао“, али ће морати да броје имена на листи.

Нов систем се већ испробава у неколико земаља.

Ово је велики промена за Инстаграм, али неопходна, истичу стручњаци, који све више упозоравају на ефекат који друштвене мреже имају на ментално здравље и самопоуздање младих људи.

„Желимо да се ваши пријатељи фокусирају на фотографије и снимке које делите, а не колико лајкова имају“, саопштили су из „Инстаграма“.

Лајкови су постали срж ове и других друштвених мрежа и нека врста дигиталне валуте, а многи се сада питају да ли њиховим сакривањем „Инстаграм“ ризикује да умањи њихову вредност.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 21. јул 2019, 14:06) - anonymous [нерегистровани]

Ispravno

Sve vise ljudi tripuje popularnost i nadmocnije se osecaju nad ostalima,dosta je ponizavanja i potcenjivanja, i treba da bude skriveno.

(субота, 20. јул 2019, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

Ono kad

Živiš za lajkove.