Апликација са два клика до техничког прегледа аутомобила

Када дође време да ваш аутомобил одвезете код лекара на годишњу контролу, од скоро мајстора не морате звати телефоном. Група студената Електротехничког факултета из Београда осмислила је необичну апликацију и спојила ауто-сервисе са најновијим технологијама.

Два клика и правац на технички преглед, то је била идеја којом се руководио Стефан када је са још два другара осмислио апликацију која би олакшала годишњу контролу вашег возила.

„Идеја за ову апликацију је дошла прошле године када смо увидели да долази до великих промена на прегледима за аутомобиле и генерално тада су се повећала времена колико преглед траје и наравно повећале су се и гужве“, рекао је Стефан Азарић, инжењер електротехнике.

А у такву гужву Стефан је и сам упао једном приликом. Одлучио је да то промени. Од идеје до покретања апликације прошло је шест месеци.

„Апликација садржи процес заказивања термина на техничком прегледу, ако физичко или правно лице жели да закаже термин на неком од техничких прегледа у Србији, само треба да отвори апликацију, да пронађе најближу локацију и изабере термин који одговара. И технички преглед је истог тог тренутка обавештен о томе“, напомиње Стефан.

У андроид апликацији потребно је само оставити име и презиме као и број телефона. То су довољни докази да сте корисник те апликације и да заказани термин за технички преглед нећете злоупотребити.

„Могуће је обавити технички преглед за све типове возила, од прикључнх возила до теретних од три и по тоне, преко три и по тоне. Највећи број корисника су нам млади људи и људи кој су мало више упознати у нове технологије, и који имају новије уређаје који лакше прихватају нови систем заказивања него да зову телефоном и да на тај начин заказују“, истакао је Стефан.

Око 35 сервиса из целе Србије налази се у њиховом програму и у исто толико гаража је могуће онлине заказати преглед. У једној престоничкој ординацији за аутомобиле кажу да је ова услуга код њих већ заживела.

„Смањило је гужве, чекање, искуство је добро, сви су задовољни, путем мобилног телефона заказују, све иде својим током и све муштерије испоштујемо што је најважније“, рекао је Илија Марић, радник у ауто - сервису.

Стефану и његовим другарима циљ је да њихов изум заживи у свим градовима у Србији.
Тако би грађани бар 15 дана унапред знали да имају заказан технички преглед.
Када до овог циља дођу, планирају да дигитализују и друге процесе у ауто-сервисима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи