Дронови за контролу опасне вожње у Лондону

Иницијатива лондонске полиције која је најавила да у контролу саобраћаја уводи беспилотне летелице за опасне возаче.

Дронови ће бити задужени за проналажење опасних возача, као и оних који учествују у уличним тркама. Како преноси  Аутоекспрес, ово је први пут да се дронови користе у сврху контроле саобраћаја.

Када беспилотна летелица убудуће уочи опасну вожњу или уличну трку која је у току, одмах ће послати сигнал најближој патроли саобраћајне полиције.

Детектив Анди Кок, шеф саобраћајне полиције, рекао је да су беспилотне летелице „једна од многих тактика које се користе ради безбедности у саобраћају“, као део Лондонске недеље "Vision Zero" која има за циљ да смањи број људи који су убијени или озбиљно повређени у Лондону за 65 одсто до 2022. године, а до 2030. године тај број треба да се смањи на нулу.

Кок истиче да ће фокус бити на опасним возачима који се тркају и онима који угрожавају своје животе и животе других.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво