„Епл“ ће изгледа одустати од проблематичне тастатуре

Према новом извештају познатог аналитичара новитета у компанији „Епл“, Минг-чи Куоа, компанија ће коначно на лаптоповима променити контроверзну лептир тастатуру.

„Епл“ је нову технологију која користи лептир механизам на тастатурама, представио још 2015. године на својим новим „мекбуковима“. Временом, ова тастатура је уграђена на све њихове лаптопове.

У то време, у „Еплу“ су тврдили да је нова тастатура знатно побољшање у односу на постојећу технологију. Нови механизми су омогућили да типке буду тише и мање, а самим тим и да лаптопови постану тањи.

Међутим, корисници су непрекидно замерали што су типке биле лако ломљиве, затим да их и најмања прашина онеспособљује да откуцају слово, или га пак куцају више пута.

Минг-чи Куо извештава да ће „Епл“ представити нову тастатуру са маказастим типкама које ће бити трајније и нешто више. Нова тестатура ће се прво појавити током године на новом „мекбук еру“, а затим и на „мекбук проу“, наредне.

Поред свих замерки које су упућиване на рачун лептир тастатуре, Куо у свом прегледу, наводи да је и њихова производња била јако компликована. Зато ће нове тастатуре допринети и појефтињењу лаптопова, осим што ће одговорити на жалбе корисника.

„Епл“ је у више наврата покушавао да реши проблеме ових тастатура разним побољшањима у погледу дизајна и материјала. У четири наврата су најављивали да су превазишли проблеме.

Међутим, корисници и даље изражавају резерву по питању нове тастатуре, забринути за трајност будућих модела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво